SERVIS MOTORA

 

REDOVITI SERVIS I ODRŽAVANJE 

 

Redovito održavanje i servis motora, vašeg vozila ili plovila osnovni je preduvjet ne samo za pouzdanost i dug životni vijek vašeg vozila ili plovila već i za Vašu sigurnost kao i sigurnost ostalih sudionika prometa.

Vozila i plovila sastoje se od čitavog niza mehaničkih i elektronskih sklopova i komponenti. Ti se dijelovi  troše korištenjem kao i utjecajem čitavog niza vanjskih okolnosti (vremenski uvijeti, promjene u temperaturi, korozija, oksidacija, sol,  galvanske struje na moru itd.)

Kako bi umanjili šanse od neželjenih kvarova, nesreća i problema, nužno je vršiti redovitu provjeru i servis.

Kod motora, motocikla, skutera, quadova, UTV,  te svih ostalih vozila namjenjenih prometu po kopnu, najnužnije provjere i servisi su:

  • Provjera i servis kočnica te kočionog sustava, amortizera, istrošenosti i tlaka guma (tzv. Sigurnosni trokut)
  • Provjera I servis motora i pogonskih djelova ( promjena ulja, filtera ulja )
  • Provjera i ispitivanje upravljačkog sklopa, akumulatora, električnih spojeva
  • Provjera i servis sustava rashlađivanja
  • Provjera, servis i zamjena uređaja za osvjetljavanje, svjetla te uređaja za signalizaciju

Kod vanbrodskih motora ( gliseri, gumenjaci, čamci ), jet skija i sl. najnužnije provjere i servisi su:

  • Provjera, servis i zamjena filter goriva, svjećica, ulja u peti i motoru (ulje se mora češće mijenjati ukoliko se motor koristi na malim okretajima, npr. prilikom ribolovnih aktivnosti – panulanja)
  • Regulacija karburatora, preregulacija po potrebi
  • Provjera paljenja motora, podmazivanje svih pokretnih djelova, provjera zategnutosti vijaka, obujmica i matica
  • Provjera i promjena cink protektora (anoda) te pumpe vode – impelera

 

KOMPJUTERSKA DIJAGNOSTIKA I ISPITIVANJE

Suvremeni i licencirani dijagnostički alati  ključni su za detekciju i uspješno otkrivanje svih vrsta kvarova, ispitivanja, kočionih sustava poput abs-a, provjera injektora, dovoda goriva, resetiranje servisnih intervala, ili pak razna podešavanja radi postizanja boljih i optimalnijih performansi vašeg plovila ili motora te ekonomičnije  sagorijevanje i potrošnju goriva . Kontinuirana edukacija i višegodišnje iskustvo našeg tima jamči pravovremeno i pouzdano rješavanje svih vrsta problema  i kvarova.

OVLAŠTENI SERVIS MOTORA

Vrhunski proizvodi zahtjevaju iznimno kvalitetno održavanje i njegu. Zlatna d.o.o. ovlašteni je servis za Kawasaki, Rieju, SYM, Piaggio, Honda Marine, Mercury Marine. Naš vrhunski obučen servisni tim kroz godine iskustva te konstantnim edukacijama jamči brz, efikasan i temeljit servis koji uključuje i preventivni pregled vaših  cestovnih ili vanbrodskih motora. Na taj način u mogućnosti smo otkriti potencijalne probleme te izbjeći nepotrebne troškove. Prilikom servisa koristimo originalne djelove propisane od samih proizvođača te je svaki takav dio da bi se zajamčila njegova kakvoća pouzdanost i sigurnost ispitivan i provjeravan u strogo kontroliranim uvjetima. Osim dovođenja u pitanje same sigurnosti u prometu,  potencijalna šteta uzrokovana nestručnim radom ili lošim djelovima u neovlaštenim servisima na kraju vrlo lako može ispasti višestruko skuplja od odlaska u ovlašteni servis. Osim originalnih dijelova za navedene brendove, u ponudi imamo i čitav niz zamjenskih i powerparts dijelova vodećih proizvođača poput AKRAPOVIĆ, NGK, IPONE itd.

 

 

GUMI SERVIS 

U ponudi  imamo široki izbor guma za skutere i motocikle, te automobile svih grupa i karakteristika najpoznatijih svjetskih brendova poput Michelin, Bridgestone, Pirelli, Verdestein, Toyo, Continental, Mitas te mnoge druge, uz atraktivne i konkurentne cijene.

Također nudimo montažu i  balansiranje svih vrsta guma, provjeru ispravnosti guma, a ukoliko je potrebno, vršimo i krpanje svih vrsta guma. Pri odabiru guma za vaše vozilo, naše stručno osoblje stoji vam na raspolaganju te je spremno pružiti adekvatne savjete.