SERVIS MOTORA

 

REDOVITI SERVIS I ODRŽAVANJE 

 

Redovito održavanje i servis motora, vašeg vozila ili plovila osnovni je preduvjet ne samo za pouzdanost i dug životni vijek vašeg vozila ili plovila već i za Vašu sigurnost kao i sigurnost ostalih sudionika prometa.

Vozila i plovila sastoje se od čitavog niza mehaničkih i elektronskih sklopova i komponenti. Ti se dijelovi  troše korištenjem kao i utjecajem čitavog niza vanjskih okolnosti (vremenski uvijeti, promjene u temperaturi, korozija, oksidacija, sol, utjecaj galvanskih struja na moru itd.)

Kako bi umanjili šanse od neželjenih kvarova, nesreća i problema. Nužno je vršiti redovitu provjeru i servis.

Kod motora, motocikla, skutera, quadova, atv,  te ostalih vozila namjenjenih prometu po kopnu najnužnije provjere i servisi su:

  • Provjera i servis kočnica te kočionog sustava, amortizera, istrošenosti i tlaka guma (tzv. Sigurnosni trokut)
  • Provjera I servis motora i pogonskih djelova ( promjena ulja, filtera ulja )
  • Provjera i ispitivanje upravljačkog sklopa, akumulatora, električnih spojeva
  • Provjera i servis sustava rashlađivanja
  • Provjera, servis i zamjena uređaja za osvjetljavanje, svjetla te uređaja za signalizaciju

Kod vanbrodskih motora ( gliseri, gumenjaci, čamci ), jet skija i sl. najnužnije provjere i servisi su:

  • Provjera, servis i zamjena filter goriva, svjećica, ulja u peti i motoru (ulje se mora mjenjati češće ukoliko se motor koristi na malim okretajima npr prilikom ribolovnih aktivnosti – panulanja)
  • Regulacija karburatora, preregulacija po potrebi
  • Provjera paljenja motora, podmazivanje svih pokretnih djelova, provjera zategnutosti vijaka, obujmica i matica
  • Provjera i promjena cink protektora (anoda) te pumpe vode – impelera

 

KOMPJUTERSKA DIJAGNOSTIKA I ISPITIVANJE

Suvremeni i licencirani dijagnostički alati  ključni su za detekciju i uspješno otkrivanje svih vrsta kvarova, ispitivanja, kočionih sustava poput abs-a, provjera injektora, dovoda goriva, resetiranje servisnih intervala, ili pak razna podešavanja radi postizanja boljih i optimalnijih performansi vašeg plovila ili motora te ekonomičnije  sagorijevanje i potrošnju goriva . Kontinuirana edukacija i višegodišnje iskustvo našeg tima jamči pravovremeno i pouzdano rješavanje svih vrsta problema  i kvarova.

OVLAŠTENI SERVIS MOTORA

Vrhunski proizvodi zahtjevaju i vrhunsko održavanje i njegu. Zlatna d.o.o. Ovlašteni je servis za Kawasaki, Honda Marine, SYM, Jotagas te Piaggio Group (Vespa, Aprilia, Piaggio) . Naši vrhunski obučen servisni tim, koji kroz godine iskustva te konstantnim edukacijama jamči brz efikasan i temeljit servis koji uključuje i preventivni pregled vaših cestovnih ili vanbrodskih motora. Na taj način u mogućnosti smo otkriti potencijalne probleme te izbjeći kasnije nepotrebne troškove. Prilikom servisa koristimo originalne djelove propisane od samih proizvođača te je svaki takav dio da bi se zajamčila njegova kakvoća pouzdanost i sigurnost ispitivan i provjeravan u strogo kontroliranim uvjetima. Osim dovođenja u pitanje same sigurnosti u prometu,  potencijalna šteta uzrokovana nestručnim radom ili lošim djelovima u neovlaštenim servisima na kraju vrlo lako može ispasti višestruko skuplja od odlaska u ovlašteni servis. Osim originalnih djelova za navedene brendove u ponudi imamo i čitav niz zamjenskih i powerparts dijelova vodećih proizvođača poput AKRAPOVIĆ, NGK, IPONE itd.

 

 

GUMI SERVIS 

U ponudi  imamo široki izbor guma za skutere i motocikle, te automobile svih grupa i karakteristika najpoznatijih svjetskih brendova poput Michelin Bridgestone Pirelli Verdestein Toyo Continental Mitas te mnoge druge  uz atraktivne i konkurentne cijene.

također Nudimo montažu i  balansiranje svih vrsta guma. Provjeru ispravnosti guma, a ukoliko je potrebno vršimo i krpanje svih vrsta guma. Pri odabiru guma za vaše vozilo naše stručno osoblje stoji vam na raspolaganju te je spremno pružiti adekvatne savjete